Україна відбила ракетну атаку рф та як пояснити дитині, коли прийде Миколай. Підсумки доби

1021 0
Нині 6 грудня та 286 доба героїчного протистояння російській агресії.
Рештки збитої ракети на Київщині. Фото: Поліція Київської області

Рештки збитої ракети на Київщині. Фото: Поліція Київської області

Повітряна тривога: У Львівській області сигнал небезпеки пролунав о 13:41, відбій – о 16:10. Окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі на всій території України. Зокрема під удар потрапили енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях.

Ворог випустив по території України 70 ракет – понад 60 збито силами української ППО.

Пуски здійснювалися зі стратегічної авіації з району Каспійського моря та волгодонської і ростовської областей. Також із кораблів Чорноморського флоту і з акваторії Чорного моря Україну дальніми бомбардувальниками Ту-22м3 та винищувачами Су-35.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький спростував інформацію про те, що нібито у Львівській області лунали вибухи. «Деякі телеграм-канали поширили неправдиву інформацію, начебто у Бориславі чули вибух. Офіційно заявляю: станом на 15:00 це не підтвердилося. В області тихо».

Водночас над Києвом зафіксували десять ракет, а збили – дев’ять. На Київщині зафіксували влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури. «У регіоні тривають екстрені вимкнення. Без електрики наразі близько 40% абонентів», – наголосив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Ситуація на фронті: Британська розвідка вважає, що російські впс через погану погоду взимку та кілька інших проблем зберігатимуть низький рівень наземних атак по українських силах.

У зведенні розвідувального огляду міноборони Британії, відзначається, що останніми місяцями кількість вильотів російських тактичних бойових літаків над Україною значно скоротилася. Сьогодні російські літаки, ймовірно, здійснюють десятки вильотів на день, тоді як у березні 2022 їх кількість досягала 300.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Верхньокам’янське, Бахмут, Андріївку, Яковлівку, Соледар, Курдюмівку, Красногорівку Донецької області.

Авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони завдали 23 удари по районах зосередження особового складу, озброєння і техніки окупантів та 5 – по позиціях ЗРК. Також уражено 2 пункти управління противника.

Благодійність для ЗСУ: У день волонтера – допомогти українській армії. Як долучитися. Tvoеmisto.tv зробило підбірку ініціатив, до яких можна долучитися й допомогти воїнам;

Акцент дня: Це не просто свято подарунків. Як пояснити дитині, чому Миколай цього року приходить у різні дні. Поки українські церкви думають, над тим, щоб перейти на григоріанський календар, чимало українців самостійно вирішують відзначати Різдво з усім католицьким світом 25 грудня. За новим календарем зміниться і День Святого Миколая. Психологиня Оксана Медвідь підказує, як пояснити дітям, чому до одних святий Миколай прийде 6 грудня, до інших - 19-го, а до декого взагалі двічі.

Цитата дня: «Можливо, не кожна дитина отримає подарунок, не до кожної він прийде, але кожен із нас може творити чудо щодня, як творять чудо наші Збройні сили України. Важливо сказати дитині, що отримати подарунок – не найважливіше, а важливо те, що Святий Миколай завжди старається творити різне чудо. Він і в майбутньому буде старатися зробити їх для кожної дитини.

Подарунок або справжнє чудо від Миколая буде. Це буде 6 чи 19 грудня, але обов’язково станеться. Одне з чуд, які очікують всі українці – це наша перемога.»

Ключові події:

1. На території Молдови під час масованої атаки росії впала ракета. Як зазначають, її знайшов патруль прикордонної поліції, оскільки у зв’язку з обстрілами контроль за кордоном посилили;

2. У Львові державною відзнакою нагородили 8-річного волонтера Юрія. Хлопчик зібрав вже понад мільйон гривань для ЗСУ;

Читайте також: У Львові державними відзнаками нагородили волонтерів і військових. Із нагоди Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України;

3. Як у Львові виключають світло. Графік І групи. Електроенергія подаватиметься двічі на добу по чотири години.

Читайте також: Як зігрітися і зберегти тепло в квартирі, коли холодно. Поради. Перше та головне – дотримуйтеся правил багатошаровості – одягайте одразу кілька теплих речей. Наприклад, термобілизну, штани з натуральних тканин, в'язані речі, теплі шкарпетки тощо. Додатково можна вкритися пледом чи ковдрою;

4. Які вакцини від Covid-19 доступні на Львівщині. Перелік. Зробити щеплення можна у 170 пунктах вакцинації, які працюють в області;

А також: Львівські медики прооперували шістьох дітей із вродженими вадами обличчя. Лікарі оперували у співпраці із польським хірургом;

5. Синоптики розповіли, якою буде погода у Львові цього тижня. На дорогах очікується ожеледиця, а температура повітря вночі може знизитись до 5° морозу.

Читайте також: Парки Києва до новорічних свят прикрасять минулорічними іграшками. Дітям обіцяють влаштувати святковий антураж, однак без підсвіток ялинок та додаткової закупівлі іграшок для їх прикрашання.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!