Україна відновлює призов до армії. Огляд рішення РНБОУ

2647 0
Сьогодні в Києві пройшло екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України. З осені відновлюють призов до армії. Читайте на Tvoemisto.tv огляд результатів засідання.
Фото: 11channel.dp.ua

Фото: 11channel.dp.ua

1. РНБО прийняла рішення відновити з осені цього року призов на строкову службу, пише Інтерфакс-Україна. «Рада вирiшила вже з цiєї осенi вiдновити призов на строкову службу до Збройних сил України», – повідомив заступник секретаря РНБО Михайло Коваль. Військовослужбовці-строковики не будуть притягуватися до виконання бойових завдань у зоні АТО.

Останнiй призов до ЗСУ вiдбувся восени 2013 року. Навеснi 2014 року, згiдно з ранiше ухваленим рiшенням, призов залишався лише до внутрiшнiх вiйськ МВС України.

2. Україна розраховує на отримання статусу основного союзника США поза НАТО. «Наша держава розраховує на допомогу США, зокрема, шляхом надання спеціального статусу основного союзника поза НАТО», – пояснив Коваль.

3. Міністерство закордонних справ України проведе консультації з країнами-підписантами Будапештського меморандуму щодо ситуації в східних регіонах України. «Рада доручила міністру закордонних справ невідкладно звернутися до країн, які підписали Будапештський меморандум у 1994 році, щодо проведення консультацій стосовно ситуації, яка склалася в Донецькій і Луганській областях", – повідомив Михайло Коваль. Він додав, що Україна звертається по допомогу до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, НАТО, ЄС, ОБСЄ, а також країн-стратегічних партнерів України.

Читайте також: Росія вторглась в Україну: 3 кроки від Порошенка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!