Україна виконала всі умови для скасування віз з ЄС

2012 0
Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації, де зазначила, що Україна виконала всі встановлені критерії. Нині документ готується до публікації.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

«Беручи до уваги підсумки моніторингу та звітування, що проводилося після початку безвізового діалогу в жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконала всі критерії, встановлені по чотирьох блоках другої фази ПДВЛ», - йдеться у висновках «безвізового звіту» ЄК.

У документі підкреслюється, що надання Україні безвізового режиму стало можливим через особливі політичні відносини Києва та Брюсселя.

Читайте також: Куди українці можуть їхати бе віз. Перелік країн

«Єврокомісія на початку 2016 року подасть (до Ради ЄС) законодавчу пропозицію про зміну регуляції 539/2001», - підсумовує ЄК.

У згаданій регуляції ЄС встановлюється перелік країн, громадяни яких не потребують візи для в’їзду до всіх країн Євросоюзу, окрім Великої Британії та Ірландії.

Нагадаємо, у листопаді у Львові змінилася адреса пункту прийому візових анкет до Польщі. З 9 листопада 2015 року візовий центр переїхав до торгового центру «Форум Львів», що розміщений на вул. Під Дубом, 7б. Приміщення візового центру перебуває на другому поверсі. 

Джерело: eurointegration.com.ua

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!