Україна вийшла на пік коронавірусу 17 квітня

2845 0
Спочатку ж прогнозували, що пік захворюваності відбудеться 14 квітня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Враховуючи динаміку випадків коронавірусу і відсутність подальшого зростання числа хворих можна стверджувати, що Україна вийшла на пік захворюваності ще 17 квітня. Про це в інтерв'ю Сегодня повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, спочатку МОЗ очікувало, що пік захворюваності Covid-19 настане 14 квітня.

«За розрахунками, у нас могло бути на 14 квітня 41 тис. хворих. Але ми заздалегідь ввели карантин. Якщо брати ретроспективну динаміку і у нас не буде далі зростання, то ми вже вийшли на пік 17 квітня. З тих пір ми тримаємося у межах 400-550 випадків і в цьому діапазоні ми вже 17 днів», – каже Ляшко.

Читайте також: Як я потрапила у львівську інфекційну лікарню з підозрою на коронавірус

Додамо, що раніше в уряді спрогнозували, що пік коронавірусу в Україні завершиться 8-9 травня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що з 11 травня очікують зменшення кількості хворих. А як повідомляв раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пік захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні прогнозували на 14-15 квітня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!