Україна вже виконала 72% зобов'язань за Угодою про асоціацію з ЄС

678 0
Загальний прогрес виконання Угоди за 2022 рік збільшився на 9%
Фото умовне

Фото умовне

Україна вже виконала 72% зобов'язань передбачених Угодою про асоціацію Україна – ЄС. За минулий рік загальний прогрес виконання Угоди збільшився на 9%. Про це повідомили на Урядовому порталі.

За 2014-2022 роки Кабінет міністрів виконав 70% заходів, а також 1% в процесі виконання, Верховна рада – 61% заходів. Інші органи державної влади виконали 59% заходів.

Найбільший прогрес досягнутий у таких сферах:

  • інтелектуальна власність – 94%,

  • управління державними фінансами – 90%,

  • статистика та обмін інформацією – 96%,

  • юстиція, свобода, безпека, права людини – 91%,

  • гуманітарна політика – 91%.

«Завершуємо виконання рекомендацій Єврокомісії, які отримали разом із кандидатством, запустили процедуру селф-скрінінгу на відповідність українського законодавства праву ЄС, ці всі паралельні процеси покликані пришвидшити наступний етап – перемовини про членство в ЄС»,– зазначила Віце-премʼєр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. 

Читайте також: У Міноборони назвали основні перемоги України за рік повномасштабної війни

Нагадаємо, що 23 червня Україна офіційно отримала статус кандидата в члени ЄС. Історичне рішення ухвалила Європейська Рада на саміті лідерів Євросоюзу в Брюсселі. Про те, що цей статус змінить для України і що кожен із нас може зробити, аби пришвидшити набуття членства в Європейському союзі читайте за посиланням.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!