Україна взяла участь у церемонії відкриття на Паралімпіаді-2022. Фото

1635 0
Україну на Паралімпіаді-2022 представлятимуть 20 спортсменів-паралімпійців.
Фото: Тwitter Рaralympics

Фото: Тwitter Рaralympics

У Пекіні 4 березня відбулася церемонія відкриття зимових Паралімпійських ігор-2022, повідомляє Спортарена.

Попри повномасштабне вторгнення, українські паралімпійці таки змогли відправитися у Пекін для участі на Паралімпіаді-2022.

Прапороносцем збірної України став біатлоніст та лижник Максим Яровий.

Україну на Паралімпіаді-2022 представлятимуть 20 спортсменів-паралімпійців та дев’ять спортсменів-гайдів. Вони змагатимуться у двох видах спорту – біатлоні та лижних перегонах.

Україні в Пекіні приділили чимало уваги, зокрема, організатори змагань підсвітили арену у синьо-жовтий колір.

Паралімпійські ігри-2022 триватимуть до 13 березня. Загалом на Паралімпіаді розіграють 78 комплектів нагород у шести видах спорту. Україна виступатиме лише у двох видах спорту – лижних перегонах та біатлоні. На Іграх у Пхьончхані у 2018 році українці здобули 22 медалі.

При тому, російські та білоруські спортсмени у Паралімпіаді не участі не братимуть, їх усунув Міжнародний паралімпійський комітет.

Нагадаємо, що у лютому в Китаї, у Пекіні стартували 24-ті зимові Олімпійські ігри. Україну представляли 45 спортсменів, серед них було семеро спортсменів зі Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!