Україна заборонила експорт гречки до 1 липня

1307 0
Свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія і Казахстан.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

В Україні до 1 липня 2020 року заборонили експорт гречки. Відповідну постанову ухвалив Кабмін учора, 2 квітня, на позачерговому засіданні.

Читайте також: Маска на мільйон». Що не так на ринку найпершого засобу захисту

«Постановою вводиться тимчасовий – до 1 липня 2020 року – режим ліцензування і квотування експорту гречки і зерна гречки лущеного (без плодової оболонки)», – йдеться в повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Зокрема встановили нульовий обсяг квоти для зазначених товарів. Як пояснили в міністерстві, заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку. У Мінекономіки зазначили, що свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія і Казахстан.

«Зараз ситуація на українському ринку є стабільною. Уряд весь час перебуває в діалозі з виробниками і ритейлерами. Україна буде вести переговори з головними країнами-виробниками із зняття заборони з метою підтримки міжнародної продовольчої безпеки і відновлення нормальних умов міжнародної торгівлі», – кажуть у міністерстві.

Також міністерство закликає українські аграрні підприємства збільшувати посівні площі під гречкою.

Читайте також: Як зекономити на закупах та скласти меню на тиждень

Додамо, що на початку карантину з полиць магазинів найчастіше зникали крупи, зокрема гречка, яку люди масово скупляли, побоюючись дефіциту.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!