Україна заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії до жовтня

1043 0
НКРЕКП, найімовірніше, продовжить обмеження і після 1 жовтня.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Національна комісія, що проводить державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг, до 1 жовтня заборонила імпорт російської та білоруської електроенергії. Про це на своєму телеграм-каналі повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Як додає Інтерфакс-Україна, таке рішення ухвалюють з ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка, який звернувся до НКРЕКП із таким проханням.

«Ми згадуємо і наш досвід, і цю зиму, і згадуємо про баланс інтересів, тому що ми також думаємо і про споживачів, і про те, що теоретично припинення імпорту як ринкового механізму може призводити і до зловживань та маніпуляцій на ринку», – каже голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Читайте також: Уряд запустить оплату компослуг для пенсіонерів по телефону

Він не виключив, що НКРЕКП, найімовірніше, продовжить обмеження пропускної спроможності перетинів ліній електропередач між Україною і Росією та Білоруссю і після 1 жовтня.

НКРЕКП відповідною постановою ухвалила рішення анулювати результати річних аукціонів, на яких розподілили пропускну спроможність на 2021 рік у частині міждержавних зв'язків між Україною і державами, що не є сторонами Енергетичного співтовариства (Росія і Білорусь). Регулятор також доручив оператору системи передачі відшкодувати переможцям аукціонів кошти, сплачені за пропускну спроможність, розподілену на річних аукціонах.

Нагадаємо, що з 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!