Україна заповнила опитувальник, необхідний для руху в ЄС

1480 0
Україна очікує на прискорену процедуру вступу в ЄС, бо не може дозволити собі 10-20 років переговорів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Опитувальник, необхідний на шляху набуття Україною статусу кандидата в ЄС, уже повністю заповнений. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

«Як президент і обіцяв Урсулі фон дер Ляєн, коли вона відвідувала 8 квітня Україну, що протягом тижня Україна заповнить опитувальник, який пані Урсула привезла з собою. Сьогодні пройшов тиждень, і можемо констатувати, що той документ з української сторони заповнений», – каже Ігор Жовква.

Читайте також: «Ми хочемо, щоб Україна була в ЄС», – фон дер Ляєн

За його словами, після отримання заповненого опитувальника Єврокомісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв вступу до ЄС. Україна, у свою чергу, сподівається на набуття статусу країни-кандидата на вступ до ЄС вже в червні поточного року.

«Чекаємо, що рекомендація буде позитивною, а далі м’яч буде на стороні держав-членів ЄС. У червні відбудеться засідання Європейської Ради, де ми очікуємо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС... Далі маємо розпочатися переговори про вступ. І, коли ми такі переговори проведемо, можна вже говорити про повноцінне членство України в ЄС», – сказав Жовква.

Заступник голови Офісу президента наголосив, що Україна очікує на прискорену процедуру вступу в ЄС, бо не може дозволити собі 10-20 років переговорів.

Читайте також: Вже три країни виступили за надання Україні перспективи членства у ЄС 

«Переговори мають бути проведені швидко. Україна на це заслуговує, і більшість держав-членів ЄС нас у цьому підтримують», – додав Жовква.

Нагадаємо, що на початку квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн передала президенту України Володимиру Зеленському опитувальник для вступу в Європейський союз. Це вона зробила під час візиту очільників Євросоюзу до Києва. Вказаний опитувальник є основою для прийдешнього висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!