Україна запустила глобальну платформу для збору пожертв на армію, гумдопомогу і відбудову

1003 0
Платформа United24 має стати головним каналом для збору коштів на нашу підтримку.
Чоловік тримає плакат на підтримку України/ Берлін, лютий 2022/Фото: Wilson Center

Чоловік тримає плакат на підтримку України/ Берлін, лютий 2022/Фото: Wilson Center

Україна оголосила про запуск глобальної ініціативи United24, першою складовою якої є онлайн-платформа для збору коштів. Про це оголосив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Ця платформа має стати головним каналом для збору пожертв на підтримку України. Через сайт United24 надає можливість зробити донейт в один клік із будь-якої країни. Кошти розподіляються за трьома напрямами допомоги: 

  • Оборона та розмінування;
  • Гуманітарна та медична допомога;
  • Відбудова України.

 

Читайте також: Україна отримала ще 495 мільйонів євро грантових коштів від Світового банку

Всі кошти автоматично переходитимуть на рахунки НБУ, закріплені за відповідними відомствами: Міноборони, Міністерство охорони здоров’я чи Мінінфраструктури. НБУ звітуватиме про надходження благодійних внесків через United24 кожні 24 години. Профільні міністерства звітуватимуть про призначення внесків раз на тиждень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!