Україна здобула друге золото на Олімпійських іграх

3132 0
Перемогу для України виборов у веслуванні на каное Юрій Чебан.

Як повідомляється на сторінці НОК України та олімпійська команда у Facebook, результат 39.279 приніс українцю блискавичну перемогу у веслуванні на каное на 200 м. Із перемогою спортсмена вже привітав і міністр молоді та спорту України.

Читайте також:  Україна завоювала «бронзу» у стрибках у висоту на Олімпійських іграх

Нагадаємо,  16 серпня, український гімнаст Олег Верняєв завоював золоту медаль на Олімпійських іграх у Ріо у вправі на брусах. Це перше золото України на цьогорічній Олімпіаді.  

Довідка за liga.netМісце народження, освіта. Народився в Одесі. Студент Полтавського педагогічного університету.

Загальні відомості. Зріст – 86 см. Вага – 86 кг. Представник спортклубу Збройних Сил України, Одеса.

Тренери: В'ячеслав Сорокін, Людмила Чебан. Перший тренер – Євген Лесяк.

Регалії і досягнення. Заслужений майстер спорту. Чемпіонат світу 2006 року – 2-е місце (каное-одиночка, 500 м). Чемпіонат світу 2007 року серед молоді - 1-е місце (каное-одиночка, 500 м). Чемпіонат Європи 2007 року серед молоді - 1-е місце (каное-одиночка, 500 м). Бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні. Виграв бронзову медаль в змаганнях з веслування на каное-одиночках, подолавши дистанцію 500 м за 1 хв. 48,766 с. Золото дісталося росіянину Максиму Опалєвим (1 хв. 47140 с), срібло завоював іспанець Давид Кала (1 хв. 48397 с).

Сімейний стан. Не одружений.

Хобі. Комп'ютер, Інтернет.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!