Ріо-2016: Україна здобула вже 2 медалі на Олімпійських іграх. Деталі

3517 0
Серед українців, які беруть участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, вже є двоє медалістів – стрілець Сергій Куліш та фехтувальниця Ольга Харлан.
фото: rio2016.com, www.champion.com.uа

фото: rio2016.com, www.champion.com.uа

Сергій Куліш, кульова стрільба: срібна медаль

Стрілець Сергій Куліш приніс Україні першу медаль на Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро. У стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10-ти метрів українець показав другий результат, вибивши 204.6 очок. Куліш був за крок від припинення боротьби безпосередньо перед розіграшем нагород. Сергій та Абхінав Біндра набрали однакову кількість очок, але у перестрілці українець вибив свого суперника з Індії – 10.5 проти 10.0. За вихід у фінальний етап Кулішу вдалося залишити позаду росіянина Владіміра Маслєннікова. А от з останніми вистрілами у Сергія не склалося, і він відпустив "золоту" нагоду. Олімпійським чемпіоном став з новим олімпійським рекордом у фінальному етапі Нікколо Кампріані. Це перша медаль України на Іграх-2016 та сьома в історії незалежної України у кульовій стрільбі.

Ольга Харлан, фехтування на шаблях: бронзова медаль

Українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан – дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор в індивідуальних змаганнях. У Ріо-де-Жанейро у поєдинку за третє місце вона виявилася сильнішою за Манон Брюне з Франції. Українська спортсменка у півфіналі поступилася росіянці Яні Єгорян – 9:15. Остання у підсумку здобула золоту нагороду. На шляху до півфіналу в 1/4-ій Ольга спокійно перемогла італійку Лорету Гулотту – 15:4, після чого поступилася росіянці Єгорян. У вирішальному протистоянні турніру Яна Єгорян створила ще одну несподіванку, обігравши співвітчизницю Софію Вєлікую (15:14) і ставши, таким чином, чемпіонкою Олімпіади-2016. Додамо, що Ольга Харлан ще має шанс стати дворазовою призеркою Ріо-2016, адже 11-го серпня відбудуться командні змагання, де в України є солідні шанси на золото.

З матеріалами http://www.champion.com.uа

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!