Україна зламала хід війни, путін близький до «смертельної помилки», – західні аналітики

1765 0
В Інституті зазначають, що ЗСУ, імовірно, доведеться провести декілька контрнаступальних операцій для звільнення територій, а війна триватиме до 2023 року.
Фото: Facebook/ GeneralStaff.ua

Фото: Facebook/ GeneralStaff.ua

Сили оборони України переламали хід війни з росією на свою користь. Український тиск на Херсонщині разом з із швидким контрнаступом на Харківщині поставив окупантів перед величезною дилемою часу та простору. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW), пише Obozrevatel.

Читайте також: ЗСУ розбили бригаду морської піхоти російської армії

На думку аналітиків, Київ, імовірно, все частіше диктуватиме місце й характер великих бойових дій, а кремль неадекватно реагуватиме на зростаючий фізичний і психологічний тису Збройних Сил України, якщо йому не вдасться знайти спосіб, як перехопити ініціативу.

«Росії, напевно, не вистачає резервних сил, щоб завершити формування нової лінії оборони вздовж річки Оскіл, що вона намагається зробити до того, як українські війська продовжать просування через цю позицію, якщо того захочуть. Розсудливість вимагатиме, щоб рф відвела війська з інших секторів поля бою, щоб встановити оборонні рубежі далі на схід і гарантувати, що вона зможе утримувати кордон Луганської області чи лінію якомога ближче до неї», – вважають військові експерти.

Як зазначають в Інституті, війська рф навколо Бахмута та біля Донецька продовжують наступальні операції, наче не мають підозр про «небезпеку» для Луганська. При цьому російські військові в Херсоні зіштовхуються з атаками та загрозою нових ударів на цьому напрямку.

Читайте також: Росіяни визнали втечу з Харківської області

«Путін ризикує зробити поширену, але смертельну помилку, занадто довго відкладаючи наказ про «підкріплення» до Луганської лінії. У такий спосіб скомпрометувавши оборону Херсона або припинивши наступальні операції навколо Бахмута й Донецька, не вивівши вчасно війська на позиції для захисту від українських атак у Луганську», – пояснюють в ISW.

Аналітики зазначають, що кампанія українських військ спрямована на те, щоб поставити росію перед дилемою та отримати користь практично з будь-якого ухваленого керівництвом рф рішення. ЗСУ доведеться розпочати, імовірно, декілька контрнаступальних операцій, щоб завершити звільнення своїх територій, тимчасово окупованих рф. В Інституті припускають, що війна триватиме до 2023 року.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!