Україна змінює цілі у війні – йдеться про звільнення всіх наших територій

3979 0
Якщо у перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення військ росії, то зараз – звільнення усіх територій.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна у випадку перемоги в битві за Донбас хотіла б звільнити усі свої території, окуповані росією, проте переговори він також не виключив. Про це повідомляє УП з посиланням на його інтерв’ю для Financial Times

За його словами, якщо зараз Україна буде достатньо сильна на військовому фронті і виграє битву за Донбас, то це буде вирішальним для наступної динаміки війни. Перемога для України у цій війні буде звільненням решти наших територій. 

Читайте також: Росія змінює свою пропаганду на тлі військових невдач в Україні

«У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і розплата за завдані збитки. Тепер, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде вирішальним для подальшої динаміки війни, то, безумовно, перемога для нас у цій війні буде звільненням решти наших територій», – каже він.

Кулеба зазначив, що лише поразка росії дозволить Україні знову відкрити свої чорноморські порти та відновити експортну економіку. Водночас кровопролиття може бути занадто великим, і Україні, можливо, доведеться вести переговори про врегулювання. 

Читайте також: Цьогоріч ми кажемо «Ніколи знову» інакше. Зеленський записав звернення з Бородянки

«Якщо Київ отримає ще більше військової підтримки, ми зможемо відкинути їх із Херсонської області, розгромити Чорноморський флот і розблокувати прохід», – говорить він і додає, що упевнений: союзники підтримають Україну до кінця, включно з витісненням росії з Донбасу та Криму, оскільки саме агресія москви дала Заходу нове відчуття мети. 

Нагадаємо, що 5 квітня президент України Володимир Зеленський говорив, що перемогою для України буде відступ Росії до кордонів і меж, які були до 24 лютого цього року 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!