«Україна зможе піти в контранаступ наприкінці липня-серпня», – військовий експерт

1531 0
Для цього Україні потрібно достатньо артилерії та реактивних систем залпового вогню.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Українські війська зможуть почати контраступальну операцію наприкінці липня-серпня, коли отримають достатньо артилерії та РСЗВ. Про це повідомив військовий експерт Петро Черник у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня».

«Ситуацію на лінії розмежування я б охарактеризував як своєрідну тактичну рівновагу. Ні противник не має достатньо засобів, аби просуватися вглиб України, ні ми ще не маємо достатньо артилерії, аби розпочати «вогневі вали»,  сказав він.

За його словами, на кінець липня – початок серпня, коли забезпечення в першу чергу ствольною артилерією і реактивними системами залпового вогню M142 HIMARS, M270 MLRS сягне найвищого забезпечення, ми зможемо помалу розвивати стратегічну контернаступальну ініціативу.

Читайте також: «Сухопутний вхід Білорусі в Україну, Польщу чи Литву цілком можливий», – військовий експер

Він також додав, що контрнаступ – це серйозне явище, яке передбачає серйозну концентрацію сил 1 до 3.

«Насправді, якщо сконцентрувати абсолютно всі наші сили, то вдалося би їх вибити, але це означає повністю спалити нашу армію. Вони перегрупуються до року-двох і матимуть хай поганеньку, але нову армію, а ми можемо з цим мати проблеми», – додав експерт.

Нагадаємо, про те, яка ситуація на лінії зіткнення, чи отримують українські військові потужну новітню зброю та чого очікувати найближчими тижнями, у межах нового проєкту «Тема тижня» Тvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!