Україна зобов’язалася не бити по росії з HIMARS

3267 0
Високоточну зброю будуть використовувати тільки на території України.
Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Україна зобов'язалася не застосовувати HIMARS по цілях на території російської федерації. Про це він повідомив у інтерв’ю BBC.

«Ми брали зобов'язання, що високоточну зброю ми не будемо використовувати по російських об'єктах на території російської федерації. Ми всюди це засвідчили, навіть я персонально зробив це листом на ім'я мого колеги – керівника Пентагону, – що ми будемо використовувати американську зброю для стримування ворога та деокупації тимчасово окупованих земель тільки на території України», – сказав він.

Читайте також: Перші американські HIMARS вже в Україні. Що це за система

На питання про те, чи таке зобов’язання розповсюджується і на Крим, Резніков відповів, що говорив з міністром оборони США Ллойдом Остіном про те, що в Україні достатньо стратегічних об'єктів на окупованих росіянами українських територіях.

Нагадаємо, що 1 червня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги в галузі безпеки для України, який включає передові реактивні системи залпового вогню, зокрема HIMARS.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!