Україна зробила наступний крок до скасування трудових книжок

2304 0
Уряд підтримав пропозицію Мінекономрозвитку щодо ліквідації трудових книжок. Необхідні проекти законів будуть подані на розгляд парламенту.
фото: canindia.com, www.psv.org.ua, www.unian.ua

фото: canindia.com, www.psv.org.ua, www.unian.ua

Про це журналістам за результатами засідання Кабміну сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. «Схвалили. Зараз відправляємо в парламент», – повідомив він. За його словами, ліквідація трудових книжок значно спрощує роботу кадровиків та відповідає міжнародній практиці.

Читайте також: Як зміниться Трудовий кодекс: 12 нововведень

«З 2004 року є реєстр, де є всі дані (щодо місця роботи громадянина – прим.) Хто хоче, нехай тримає дома трудові книжки і отримує штампи в свою трудову книжку», – додав Абромавичус.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус ініціює скасування трудової книжкиТрудова книжка – офіційний персональний документ, який містить записи про працевлаштування громадянина; були широко поширені в СРСР, Третьому рейху, НДР та Болгарії, використовуються в багатьох країнах СНД.

Джерело: Укрінформ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!