Українець Новиков виборов титул найсильнішої людини планети, встановивши світовий рекорд

4072 0
У свої 24 роки киянин став наймолодшими атлетом у світі, який здобув цей титул.
фото олександра гливинського

фото олександра гливинського

Українець Олексій Новиков виборов титул найсильнішої людини планети – World Strongest Man. Про це повідомляє спортивний журналіст Олександр Гливинський.

Українець показав найвищу стабільність у результатах, встановивши світовий рекорд у тязі – 537,5 кг – другий світовий рекорд для українця цього року. Перший він встановив у поширеному нині режимі онлайн 11 разів, піднявши 100-кілограмову гантелю «Дамбл» за 75 секунд. Це, до речі, вперше відтоді, як ним володів Василь Вірастюк (2004 і 2007 роки).

Окрім цього, у 24 роки киянин став наймолодшими атлетом у світі, який здобув цей титул. Другу й третю сходинку на п'єдесталі посіли Том Столтман та Жан-Франсуа Карон.

«Цікаво, що два місяці тому у запеклій боротьбі з Павлом Кордіякою Олексій втратив титул Найсильнішого Українця, яким володів 4 роки поспіль, але ж яка розв’язка сезону. Сезону складного, в якому майже всі змагання світового стронгмену були скасовані через пандемію. Усі, крім World Strongest Man 2020, проведення якого відтермінували на 6 місяців, але таки провели», – йдеться в повідомленні.

До складнощів пандемії додав серйозних проблем ще й шторм, який вирує зараз на Флориді. Через негоду організатори змушені були перенести частину вправ з вулиці у приміщення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!