Українець винайшов капсулу, яка рятуватиме пасажирів під час авіакатастрофи. Відео

6221 0
Система порятунку пасажирів – капсула, що відстрілюється, – це винахід київського авіаційного інженера Володимира Татаренка. Вона здатна забезпечити практично гарантоване спасіння всіх пасажирів та екіпажу при авіакатастрофі в повітрі, на злеті і при приземленні. Авіабудівник розповів як працює ця система, скільки грошей потрібно на її виробництво і як вона може вплинути на пасажирські перевезення в усьому світі.
фото: ain.ua, facebook

фото: ain.ua, facebook

Наприкінці жовтня в співтоваристві Street FX Motorsport & Graphics з’явилося відео з демонстрацією системи порятунку пасажирів при аварії літака. Зараз у ролика вже більше, аніж 17 млн переглядів і 263 000 перепостів. Ці цифри пояснюються тим, що через пару днів після його публікації стався крах російського літака в Єгипті.

Працюючи на Київському авіаційному заводі, інженер виїжджав у складі комісії на аварії антоновських літаків. «Постійно бачачи ці жахи, знаючи статистику по катастрофах, я прийшов до деяких висновків. У людей неправильні враження про аварії, адже причина 80% аварій – це людський фактор (екіпажу і тих, хто готує політ) », – розповідає винахідник. Але при цьому конструктори літаків в усьому світі намагаються покращувати надійність самих літаків, так що людський фактор нікуди не дівається. Інженер вирішив знайти таке рішення, яке справлялося б з цією проблемою.

Читайте також: Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото

За даними Міжнародної організації цивільної авіації, близько 70% аварій відбувається на сталому горизонтальному польоті. Рішенням стала капсула,що відстрілюється, яка кріпиться до фюзеляжі і може при потребі відокремитися від літака за лічені секунди. Концепт капсули з кріслами для пасажирів і екіпажу, який придумав Татаренко, може вискакувати з фюзеляжу літака через задній люк за 2-3 секунди. Спочатку з літака виштовхується маленький парашут, він витягує великий парашут, який вже витягує саму капсулу. Правда, вона може бути встановлена тільки на моделі літака, у яких в хвостовій частині є місце для люка, через який проходить капсула, тобто для Boeing або Airbus вона поки що не підходить.

Капсула кріпиться до фюзеляжу роз’ємними кріпленнями, всі з’єднання літака з капсулою (електричні, трубопровідні тощо) також можуть розмикатися (наприклад, силові кабелі – за допомогою рознімних муфт). Капсула спускається на системі парашутів, може приводнювалися на надувний пліт або ж приземлятися на амортизуючу платформу – це добре видно на відео вгорі.

Читайте також: Львівські стартапери розробили систему, яка економитиме місту 30 мільйонів на рік

Така капсула, яка може встановлюватися в серійні моделі літаків – це перший етап винаходу. Другий – створення нових моделей літаків, оснащених такими капсулами спочатку. І якщо в першому випадку, коли капсула встановлюється в існуючу модель літака, він стає важче, то в другому його маса не змінюється.

Винахідник каже, що ідея такої рятувальної капсули «напрошувалася» давно, але тільки відносно недавно з’явилися надлегкі і міцні матеріали, з яких її можна виробляти. У Володимира Татаренко – патенти на цей винахід. Загальний час, необхідний для реалізації першого етапу такого проекту – близько чотирьох років. Два роки на розробку і випробування, ще півтора-два роки на отримання сертифікатів льотної придатності ІКАО. Але поки мало шансів, що винахід побачить світ. Татаренко звертався в Мінтранс, але там відповіли, що на цей проект немає грошей. Орієнтовна вартість першого етапу – капсули, яка може вбудовуватися у вже існуючі моделі літаків, – близько $1 млн.

За матеріалами AIN.UA та Finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!