Українці назвали топ-3 досягнення країни за 2021 рік. Результати опитування

1266 0
Лише 2% сказали, що жодних досягнень в цьому році не було.
Фото з Інтернету

Фото з Інтернету

Топ-3 досягнення України в 2021 році, на думку опитаних українців, – це перемога боксера Олександра Усика (35%), успіх українських паралімпійців в Токіо (32%) та програма «Велике будівництво» (31%). Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 16-18 грудня цього року.

Також близько 20% назвали головними перемогами розширення послуг у застосунку «Дія», масову вакцинацію та вихід збірної з футболу до чвертьфіналу Євро 2020. Ще по 15% обрали основними перемогами виступ українських спортсменів на Літніх Олімпійських іграх та реалізацію норми обслуговування українською мовою.

Читайте також: 43% українців досі не готові вакцинуватися від коронавірусу. Результати дослідження

13-14% вважають основним досягненням ухвалення закону «Про олігархів» та санкції проти Медведчука, ще 7-9% обрали досягненням старт ринку земель й договір про відкрите небо з ЄС, 4-5% – «Кримську платформу» й успіх «Go A» на Євробаченні. Лише 2% сказали, що жодних досягнень в цьому році не було.

Додамо, що опитування проводили серед дорослого населення України в усіх регіонах, крім окупованих територій. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Загалом методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера. опитали 2500 респондентів. Похибка не перевищує 2%.

Нагадаємо, найважливішою проблемою в країні є корупція, – так вважає 55% українців, що взяли участь в опитуванні «Рейтингу» напередодні, 14-16 грудня. Проблему війни на Донбасі найважливішою вважає 51% громадян.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!