На правах реклами

Українка стала першою жінкою-суддею, яка відпрацювала на матчі збірної Англії

2090 0
Фанати кличуть Катерину Монзуль в АПЛ.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Українська рефері Катерина Монзуль стала першою жінкою, яка відпрацювала головним суддею на грі збірної Англії – в матчі відбіркового циклу чемпіонату світу 2022 року, фінальна частина якого пройде в Катарі.

Матч під суворим наглядом Монзуль завершився перемогою англійців з рахунком 5: 0. Збірна Англії закріпилася на першому місці в групі I, практично забезпечивши собі участь в ЧС. Однак в інших групах не все так очевидно – оцінити шанси кожної збірної завоювати в майбутніх матчах право на поїздку в Катар допоможуть прогнози на футбол від Legalbet: кожна думка підкріплена статистикою експерта, а прогнози публікуються за кілька годин або навіть днів до початку подій. Є досить часу, щоб вивчити всі думки.

Монзуль отримала високі оцінки від футбольних експертів і навіть учасників матчу, а капітан збірної Англії Харрі Кейн висловив надію, що матчі англійців частіше будуть обслуговуватися жінками.

Українка показала в матчі п’ять жовтих карток, а на 79-й хвилині призначила 11-метровий удар у ворота Андорри. До слова, пенальті Джеймс Уорд-Проуз не забив, але відзначився з добивання. Для Монзуль це не перший міжнародний досвід: у 2021 році вона працювала на матчі між Румунією і Ліхтенштейном в тому ж відбірковому циклі до чемпіонату світу (тоді Катерина показала лише одну жовту картку), а також судила матч між «Копенгагеном» і «Лінкольном» в Лізі конференцій.

Монзуль, архітектор за освітою, судити жіночий футбол почала ще в 2005 році. Дебютною для українки стала зустріч між збірними Фінляндії та Польщі.

Піком її кар’єри можна вважати 2015 рік – тоді Катерина була головним суддею в матчі фіналу чемпіонату світу серед жінок в Канаді. А за підсумками року Монзуль стала кращою жінкою-суддею в голосуванні міжнародної федерації футбольної історії і статистики (IFFHS). Мабуть, це головна нагорода для рефері, крім, звичайно ж, призначень на великі турніри.

У 2016 році Монзуль дебютувала в чоловічому футболі – 3 квітня вона відсудила матч Прем’єр-ліги України між «Волинню» та «Чорноморцем».

З тих пір Катерина періодично судить матчі головної ліги України, а в 2021 році стала залучатися і до міжнародних ігор. Початок покладено, тепер чекаємо українку в інших чемпіонатах. Англійські фанати в коментарях місцевих ЗМІ вже пропонують запросити Монзуль судити англійську Прем’єр-лігу. А чому б і ні: українка показала себе з найкращого боку в минулому матчі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!