Українка вперше в історії стала членом парламенту США

1744 0
Вона випередила свою найближчу суперницю демократку Крістіну Хейл на 6 відсотків.
фото: UAPOST

фото: UAPOST

Українка і представниця республіканців Вікторія Спартц перемогла на виборах до Палати представників Конгресу США від 5 округу штату Індіана. Про це повідомляє UA Post.

Перша українка за походження балотувалася від Республіканської партії та випередила свою найближчу суперницю демократку Крістіну Хейл на 6 відсотків. За Спартц проголосувало 187 тисяч виборців. Підраховано вже 89% протоколів.

Читайте також: 264 проти 214. Хто лідирує на виборах президента в США

Додамо, у 2017 році вона замінила на посаді в Конгресі штату Індіана 72-річного сенатора Люка Кенлі, який пішов на пенсію. Спартц перемогла шістьох інших кандидатів.

Для довідки

Вікторія Спартц – політикиня США українського походження, сенаторка Конгресу штату Індіана від міста Ноблесвілл, округ Гамільтон. Народилася 1 жовтня 1978 у місті Носівка Чернігівської області, Ураїнської РСР.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!