Українка за походженням стала Міністром закордонних справ Канади

2649 0
Учора, 10-го січня, у Канаді оголисили імена людей, котрі очолили різні міністерства. Серед них опинилася і Христя Фріланд, яка має українське коріння й певний час працювала журналістом в Україні.
Фото: novynarnia.com

Фото: novynarnia.com

Про обрання Христі Фріланд очільницею МЗС Канади повідомив на своїй сторінці у Facebook прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. За його словами, її основними завданнями є збереження відносин зі США, включно з торгівельними.

Христя Фріланд - донька адвокатів Дональда Фріленда та українки за походженням Галини Хом'як, - повідомляє УНІАН. Вона починала працювати в Україні - позаштатною журналісткою в Financial Times, The Washington Post і The Economist. У 2013 році балотувалася на довиборах у парламент Канади від Ліберальної партії. У листопаді 2015 року стала міністром міжнародної торгівлі Канади. 

Павло Клімкін, очільник МЗС України, привітав Христю Фріланд з отриманням посади й запросив в  Україну. «Уявляю собі перші переговори міністрів закордонних справ двох держав, які ведуться українською мовою!», - дописав він у своєму Twitter.

Опублікувала Людмила Рубцова

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!