Політична реклама

Українкам підвищили шлюбний вік

1695 0
В Україні мінімальний вік жінок для вступу в шлюб підвищено з 17 до 18 років. Таке рішення сьогодні прийняла Верховна Рада України. За ухвалення в цілому відповідного законопроекту № 8588 проголосували 259 депутатів при мінімально необхідних 226. Відповідні зміни Рада внесла до Сімейного кодексу

Таким чином, Рада встановила однаковий шлюбний вік для чоловіків і жінок - 18 років.

Крім того, Рада збільшила винятковий мінімальний шлюбний вік з 14 до 16 років.

Як повідомлялося, автори законопроекту - заступник голови Ради Микола Томенко, депутати Ради Євген Суслов (позафракційний), Олена Бондаренко (фракція Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина) і Віктор Корж (фракція Партії регіонів).

Згідно з конвенцією Організації Об'єднаних Націй про права дитини, людина досягає інтелектуальної і психічної зрілості до 18 років.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, найбільше число українців, що перебувають сьогодні в шлюбі, у віковій групі 50-54 роки (80%), а найменше - серед молоді до 30 років (44%).

Джерело: "Українські Новини", переклад "Корреспондент.net"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!