Українку, що захворіла на коронавірус у Італії, виписали з лікарні. Ще одну – госпіталізували

1575 0
Жінку у важкому стані госпіталізували поблизу Мілана.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Громадянку України, яка наприкінці лютого захворіла в Італії на коронавірус та лікувалася в Неаполі, виписали з лікарні. Про це повідомило Генеральне консульство України у Неаполі, пише МЗС.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

Натомість, ще одну українку госпіталізували у важкому стані з підозрою на коронавірус. Про це заявила речниця МЗС у коментарі Громадському.

«За інформацією генерального консульства України в Мілані, неподалік від Мілана в реанімації перебуває громадянка України. Її стан важкий. Генконсульство чекає на офіційне підтвердження від госпіталю щодо діагнозу. Попередні тести на коронавірус показали позитивний результат. Родичі українки поінформовані, ми тримаємо ситуацію на контролі», – розповіла вона.

Наразі ліків та вакцини від китайського коронавірусу немає. Медики лікують лише симптоми, серед яких висока температура, нежить, кашель та слабкість тіла. Медики рекомендують часто та ретельно мити руки, користуватись антисептиком, уникати контакту з хворими або з тими, що мають симптоми.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Додамо, що в Україні зафіксували три випадки коронавірусу: двоє чоловіків у Чернівецькій області та одна жінка у Житомирській. Ще троє пасажирів лайнера Diamond Princess захворіли у Японії, двоє з яких уже вилікувалася. Ще 49 українців перебувають на лайнері поблизу берегів США, де також виявили коронавірус. Наразі симптомів хвороби вони не мають.

12 березня через загрозу коронавірусу в Україні запровадили карантин, що передбачає дистанційне навчання школярів та студентів, обмеження масових заходів, а також закриття мистецьких та культурних закладів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!