«Українська – для комедій». Поліція порушила справу щодо продюсерки «1+1»

2473 1
Олена Єремєєва заявила, що навесні канал «1+1» показуватиме мелодрами російською мовою, бо українська складніша для цього жанру.
фото: Львівська політехніка

фото: Львівська політехніка

Правоохоронці внесли інформацію до єдиного реєстру через заяви продюсерки телеканалу «1+1» Олени Єремєєвої про українську мову. Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомив нардеп від «Європейської Солідарності» Володимир Ар’єв.

Читайте також: Популярний телеканал вибачився за помилку про греко-католиків і педофілію. Відео

Слідчі Подільського управління поліції 10 лютого внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінального провадження, передбаченого ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до 2 років, або обмеженням волі до 5 років.

Читайте також: Більшість українців виступають за єдину державну мову

Нагадаємо, що 6 лютого Олена Єремєєва під час презентації нового сезону каналу сказала, що за їхніми спостереженнями мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії, тому навесні канал «1+1» показуватиме мелодрами російською мовою, бо українська складніша для цього жанру. Крім цього, «артистам поки ще важко працювати українською», що «збільшує тривалість створення і впливає на бюджет».

Пізніше Олена Єремеєва у коментарі УП Життя розповіла, що у цій розмові не йшлося «про будь яке упередження з нашого боку стосовно української мови, лише про виробничі нюанси».

Мережею почав ширитися всеукраїнський флешмоб під геш-тегом #українська_тональність на підтримку української мови.


Читайте також:
25 Лютого, 2020 18:35
666 ... як внесли так і винесуть ... і с..а арьєв це чудово знає ...та головне для нього якомога голосніше пернути , щоби тим його "запахом" (за допомогою укр.змі) "насолоджувалось" якомога більше люду ... щоби отой "аромат" заполіровув останню ( яка ще може є )звивину в мізках українців ... щоби в Україні росло тільки те , що "вони" засівають ... і нах їм український Донбас і український Крим ... нах їм здалася і НАША Україна ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!