«Українська абетка» отримала гран-прі на Форумі видавців 2020 у Львові

2186 0
Ця книга є першим повним виданням всіх відомих літер української абетки Георгія Нарбута, репродукованих з оригіналів.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

«Українська абетка. Малюнки Георгія Нарбута» отримала перемогу у номінації гран-прі на 27 Форумі видавців, що цьогоріч пройшов в режимі онлайн. Про це повідомили під час офіційного нагородження переможців Форуму.

За створення української абетки видатний український графік Георгій Нарбут (1886–1920) брався двічі: 1917 року (14 літер) та 1919 року (3 літери). Абетка — архітвір митця — не лише взірець бездоганної графіки, а й результат творчого шляху художника та його національної самоідентифікації. Ця книга — перше повне видання всіх відомих літер української абетки Георгія Нарбута, репродукованих з оригіналів.

Видання здійснено до 100-ліття від дня смерті митця.

Додамо, що видавець Олександр Савчук спеціалізується на наукових виданнях та репринтних перевиданнях класики української етнографії, історії культури та мистецтвознавства. Місією видавництва є повернення з небуття золотих імен української науки, культури та мистецтва.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!