Українська авіакомпанія Ocean Airlines виконала перший рейс з Києва до Львова

4090 0
Найдешевший квиток на грудень можна придбати від 830 грн в один бік.
Фото: компанія "Антонов"

Фото: компанія "Антонов"

Сьогодні, 22 листопада, нова українська авіакомпанія Air Ocean Airlines виконала свій перший рейс з Києва до Львова. Літак приземлився біля старого терміналу Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Ціна квитка на цьому рейсі становить від 830 грн в один бік.

Авіакомпанія отримала дозвіл на регулярні рейси зі Львова до Дніпра та Харкова, а також з Києва до Львова, Чернівців, Запоріжжя та Амману. Зокрема, на внутрішні рейси дозвіл надали з 10 листопада на необмежений строк із визначенням необмеженої частоти виконання рейсів, а в Амман – з 21 листопада також на необмежений строк.

Рейси з Києва до Львова відбуватимуться щоденно. Виліт зі столиці відбуватиметься о 10:00. Виліт зі Львова – о 17:05. Час у польоті займе 75 хв.

«Ми обрали Ан-148 через низку причин. Вважаємо, що цей літак відповідає всім міжнародним вимогам. Він може літати практично в усі аеропорти. Для пасажира основне, щоб була регулярність та впевненість в тому, щоб, по-перше, він прийде в аеропорт, і по-друге, він буде там, де йому потрібно. Цей літак може це забезпечити», – каже директор авіакомпанії Air Ocean Airlines Микола Мельніченко.

Він додає, що перевагою літака Ан-148, розробленого компанією «Антонов», є його вмістимість на 75 місць як для регулярного авіаперевізника. Також цей літак, на відміну від Boeing 737-800, може виконувати польоти на короткі смуги, двигуни розташовані досить високо і це дозволяє працювати без поломок. Крім того, все обслуговування літаків виконують в Україні. 

Наразі в авіакомпанії два літаки, які вона взяла у користування на умовах лізингу.  На сьогодні ДП «Антонов» повністю замінило всі комплектуючі у літаках, які раніше поставляли з Росії. Багато українських підприємств задіяні в цьому процесі. Йдеться про моделі Ан-188 та Ан-148.

У коментарях для Tvoemisto.tv пасажири діляться думками про комфортний та легкий переліт. Крім того, на борту літака для пасажирів доступна опція харчування.

Наступного року авіакомпанія планує відкривати нові регіональні рейси зі Львова. Зокрема, до Одеси та Херсона. Львівське летовище, за словами керівництва авіаперевізника, є стратегічним аеропортом для компанії. Якщо буде більший попит, то кількість літаків планують збільшити.

Для довідки

Air Ocean Airlines – українська авіакомпанія, заснована 16 вересня 2020 року. Вона отримала ліцензію на перевезення пасажирів повітряним транспортом 27 жовтня 2021 року. Основним видом діяльності авіакомпанії є виконання регулярних та чартерних перевезень на літаках українського виробництва АН-148 та АН-158 (підтримуючи ініціативу Президента України Володимира Зеленського, авіакомпанія стала першим перевізником, що літатиме на літаках вітчизняного виробництва).

Наразі флот авіакомпанії складається із двох літаків Ан-148-100E, які раніше літали у флоті російської авіакомпанії АНГАРА (залишки лівреї якої залишились на літаках до цих пір). До кінця 2021 року має бути поставлений ще один літак, а у 2022 році – ще три літаки. Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу. Повний цикл обслуговування літаків Ан-148 буде виконуватись в межах України. 

За даними YouControl, засновником авіакомпанії Air Ocean Airlines є Роман Трохимчук. Йому також належить підприємство «РТС Плюс», що займається виробництвом вантажного транспорту та конструкцій для нього. 

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!