Українська фехтувальниця покинула Олімпіаду в Токіо після першого поєдинку

3818 0
Ігри в Токіо стали для Харлан четвертими в кар'єрі: на кожній з трьох попередніх Олімпіад вона здобувала медаль,
фото: ua-football.com

фото: ua-football.com

Українська фехтувальниця Ольга Харлан не змогла подолати 1/16 фіналу Олімпійських ігор-2020 у фехтуванні на шаблях. Перша сіяна на турнірі та перший номер світового рейтингу програла 25-річній представниці Китаю, Хенгуй Ян – 12:15.

Як повідомляє Суспільне, ігри в Токіо стали для Харлан четвертими в кар'єрі: на кожній з трьох попередніх Олімпіад вона здобувала медаль, а в Токіо приїхала у статусі однієї з фаворитки змагань (чинна чемпіонка світу).

Зважаючи на перший номер посіву, Харлан пропустила стартовий раунд турніру (1/32 фіналу). Її суперницею в 1/16 фіналу стала маловідома китаянка Хенгуй Ян (жодної медалі на міжнародних змаганнях рівня FIE). До цього бою фехтувальниці зустрічалися двічі: у 2017 та 2019 роках, двічі перемогала українка (15:12 та 15:4). Однак на Олімпіаді в Токіо Харлан поступилася.

Читайте також: Фехтувальниця Ольга Харлан стала першою українкою-прототипом ляльки Барбі

Початок бою повністю залишився за Ольгою – вона повела з рахунком 6:2. Однак потім пропустила шість уколів поспіль – 6:8, а тоді ще кілька – 7:10. Після цього Харлан змогла діяти активніше та провела чотири поспіль уколи, перевернувши ситуацію на доріжці – 11:10 на користь українки. Утримати цю перевагу Ольга не змогла: чотири поспіль пропущені уколи у відповідь, тоді обмін ще одним – поразка 12:15.

Додамо, що Ольга Харлан вперше в кар'єрі вибуває у першому раунді Олімпійських ігор – у 2012 та 2016 роках здобувала «бронзу», в 2008 – дійшла до 1/8 фіналу.

Вона завершує виступи на Олімпіаді в Токіо: у командних змаганнях Україна не змагатиметься.

Нагадаємо, що на старті Олімпіади збірній України вдалось здобути дві бронзові медалі. 20-річна дзюдоїстка Дар'я Білодід стала третьою у ваговій категорії до 48 кг, а 37-річний Ігор Рейзлін завершив виступ на третьому місці у фехтуванні на шпагах. 

Також українка Олена Костевич не змогла завоювати медаль і посіла четверте місце у фіналі змагань кульової стрільби (10 м) на Олімпійських іграх в Токіо, і львів'янин Павло Коростильов у кваліфікаційних змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів серед чоловіків став четвертим, хоча до останнього пострілу претендував на срібну нагороду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!