Українська ППО збила понад 60 ворожих ракет із 70

1662 0
Також ЗСУ вдалося знищити 5 російських дронів.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 10 лютого, ворог здійснив чергову масовану ракетну атаку на територію України. Силами і засобами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів. Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

«З 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого ним здійснено 71 пуск крилатих ракет (Х-101/Х-555  43, «Калібр» – 28), а також до 35 ракет комплексу С-300. Крім цього, ворог застосував 7 ударних БПЛА типу Shahed», – зазначив він.

Читайте також: У Львові пролунали вибухи

Як пояснив Головнокомандувач, авіаційні та ракетні атаки були із застосуванням літаків стратегічної авіації (ТУ-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря. Удари ракетами комплексу С-300 були завдані з районів Бєлгородської області та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі Токмак.

Нагадаємо, що під час ракетної атаки 10 лютого сили ППО збили над Львівською областю 9 ракет, проте були влучання в об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури. Одна із ворожих ракет впала в Золочівському районі, неподалік села Кізлів, але не вибухнула.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!