Українська спортивна драма «Пульс» відкриє кінофестиваль у США

5922 0
Стрічка номінована на кінофестивалі одразу у 4 категоріях.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Фільмом, який відкриватиме Міжнародний кінофестиваль Flathead Lake International Cinemafest у Полсоні, США, стане українська біографічна драма «Пульс». Вона заснована на реальній історії української чемпіонки Оксани Ботурчук. Це буде світова прем’єра. Показ відбудеться 29 січня, інформує портал «Нове українське кіно».

Читайте також: Львівські кінорежисери здобули перемогу на найстарішому фестивалі незалежного кіно

«Прем’єрний показ фільму «Пульс» на американському кінофестивалі для мене був мрією. Вдячний організаторам за чотири номінації, особливо в категорії найкращий фільм і найкращий режисер, і за те, що наш фільм відкриває фестиваль», – зазначив режисер стрічки Сергій Чеботаренко. 

Стрічка номінована на кінофестивалі одразу у 4 категоріях: найкращий фільм, найкращий режисер (Сергій Чеботаренко), найкраща акторка (Наталія Бабенко) та найкращий актор (Станіслав Боклан).

Читайте також: День українського кіно. Які прем'єри потішили глядачів цього року

Додамо, в Україні прем’єру фільму перенесли через пандемію на невизначений термін. Це історія про українську легкоатлетку, паралімпійську чемпіонку Оксану Ботурчук – п’ятикратну срібну та бронзову призерку Літніх паралімпійських ігор 2008, 2012 та 2016 років. В юному віці дівчина жила в маленькому місті Нікополі і мріяла потрапити на Олімпіаду. Втім, вона потрапила в жахливу автокатастрофу, через яку майже повністю втратила зір. Оксана могла б опустити руки, але вона долає перешкоди на своєму шляху і все-таки продовжує боротьбу за свою омріяну медаль.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!