Українська стане обов'язковою мовою ЗНО

1233 0
Наразі учасники ЗНО можуть обрати мовою тестування мову національної меншини в Україні
фото: Львівська політехніка

фото: Львівська політехніка

З 1 січня 2025 року українська мова стане обов’язковою мовою зовнішнього незалежного оцінювання, про це розповів мовний омбудсмен Тарас Кремінь у інтерв’ю «Радіо Свобода». Тепер мову при складанні іспиту для вступу до вишів в Україні можна обирати.

Читайте також: Цього року учні 9 класів не складатимуть ЗНО

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь також зазначив, що дехто закидає, що це дискримінує здобувачів освіти, вступників до українських університетів. «ЗНО як обов’язкове для складання – один із критеріїв і факторів боротьби з корупцією на рівні вступу до вишів. Українська повинна бути обов’язковою для ЗНО. І сьогодні треба утверджувати ще і якість викладання, якість тестів самого ЗНО. Щоб тести ЗНО мали, крім усього іншого, високу оцінку», – зауважив Тарас Кремінь.

Читайте також: Куди і як скаржитись, якщо вас відмовились обслуговувати українською

В Україні 19 січня завершилася реєстрація на пробне ЗНО. Кожен учасник може обрати лише один предмет. Сам тест відбудеться 10 квітня. Вартість пробного ЗНО у 2021 році відрізняється за регіонами й коливається в межах 195–255 гривень.

Нагадаємо, що реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 триватиме з 1 лютого до 5 березня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!