Львів представляє короткометражки на престижному фестивалі у Франції

1731 0
Національні короткометражні фільми на фестивалі у Франції, який відкрився 3-го лютого, презентуватимуть ГО «Сучасне Українське Кіно», Львівська кінокомісія, Львівський кіноцентр та представники Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art.
фото: detector.media

фото: detector.media

Цього року кіноринок також відвідають представники Київського міжнародного фестивалю короткометражного кіно та українські режисери Жанна Озірна, Тарас Дронь і Антоніо Лукіч, – повідомляють на сайті Державного агентства України з питань кіно. 

Фестиваль, який щорічно проводять у Клермон-Феррані, вважається другим після Каннського у Франції за кількістю глядачів (у 2015-му році його відвідали приблизно 200 тис. глядачів) і професіоналів індустрії (близько 3500 делегатів).

Читайте також: Львів'ян запрошують на фестиваль науково-фантастичних короткометражок 

Для кіноринку команда Львівської кінокомісії створила спеціалізований веб-сайт Українське короткометражне кіно. Сайт стане універсальним інструментом, за допомогою якого міжнародні кіноагенти, інституції та фестивалі зможуть легко і швидко сконтактуватися з режисером чи продюсером фільму, домовитись про показ їхньої картини чи обговорити можливість співпраці.  

«Наш візит у Клермон-Ферран – це культурна дипломатія в дії. Для України важливо формувати не лише політичні приводи за кордоном, але й культурні – на всіх рівнях. Я неодноразово бувала на кіноринку та фестивалі і знаю, що особистий контакт важливий. Саме в такій атмосфері народжується довготривала співпраця та спільні проекти. Ми не просто розказуємо про наші фільми, ми розказуємо про Україну», – прокоментувала для Детектор медіа голова Львівської кінокомісії та директорка Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art Ольга Райтер.

Крім 80-ти картин у конкурсі, які показуються не менше 6-ти разів у різних кінотеатрах, в рамках фестивалю проходить безліч паралельних програм: презентації від телеканалів і кіностудій, пітчинг короткого метру, де автори шукають фінансування та партнерів.

Опублікувала Марічка Мишок

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!