Політична реклама

Українське згущене молоко не відповідає харчовим стандартам

1477 0
Фахівці стверджують, що практично все українське згущене молоко не відповідає нормативам.

У відповідності зі стандартами згущене молоко має вироблятися тільки з молочної сировини. Експертиза ж показує, що в більшості згущеного молока є рослинні олії - пальмова або кокосова, повідомляє газета "Сегодня". При цьому виробники далеко не завжди вказують замінники у складі. За словами експерта, існує окрема категорія продуктів, які називаються "молоковмісними". До їх складу можуть входити рослинні жири, але про це обов`язково має бути зазначено на етикетці. Попередні дослідження показали, що з 10 перевірених зразків згущеного молока тільки 2-3 не містили рослинних жирів, а це всього-на-всього 20%.

Нагадаємо, нещодавно прем`єр-міністр Микола Азаров пообіцяв розробити законопроект, який зобов`яже виробників завжди вказувати на продуктах наявність рослинних жирів. Несправжня молочна продукція буде лежати в магазинах на окремих полицях.

Джерело: Львівський портал

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!