Українські біатлоністки вибороли бронзу на чемпіонаті світу

1313 0
Жіноча збірна у складі Анастасії Меркушиної, Юлії Джими, Дар'ї Блашко та Олени Підгрушної здобули бронзу в естафеті і принесли Україні довгоочікувану нагороду.
Фото: НОК України

Фото: НОК України

Жіноча збірна України з біатлону здобула бронзову медаль в естафеті на чемпіонаті світу, який проходить у Поклюці (Словенія), повідомляє НОК України.

Читайте також: Українські гімнастки вибороли «золото» на чемпіонаті Європи

На першому етапі за українську збірну бігла Анастасія Меркушина, яка промахнувшись на першій стрільбі, але була точною на стійці і передала естафету на п’ятому місці.

Другий етап був відданий на відкуп Юлії Джимі, яка хоча й припустилася кількох промахів, змогла передати естафету в трійці.

На третьому етапі за Україну бігла Дар’я Блашко, яка припустившись одного промаху змогла вийти зі своєї другої стрільби першою. Зберегти лідерство Блашко не змогла, передавши естафету Олені Підгрушній четвертою.

Капітан збірної була припустилась кількох промахів на стійці, вийшовши з останньої стрільби третьою. На останньому колі Підгрушна боролась за срібло з Франціскою Пройсс і навіть випереджала її, але на останніх метрах дистанції німкеня була сильнішою.

Золоті нагороди здобули норвежки. Відтак, українки відстали від лідерів змагань – команди Норвегії, яка фінішувала з результатом 1 година 10 хвилин 39 секунд, – на 9,2 секунди та використали сім додаткових патронів. На другому місці – команда Німеччини (8,8 секунди відставання, 5 додаткових патронів).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!