Українські бійці звільнили п’ять населених пунктів на Харківщині, – Генштаб

765 0
Противник продовжує нести суттєві втрати у особовому складі та техніці.
фото генштабу

фото генштабу

Збройні Сили України на Харківщині відновили контроль над п’ятьма населеними пунктами. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Йдеться про звільнення Олександрівки, Федорівки, Українки, Шестаково, Перемоги та частини села Черкаські Тишки.

Читайте також: Під час режиму тиші на «Азовсталі» росіяни підбили авто, що рухалося до цивільних. Загинув військовий

Також ворог продовжує нарощувати угруповання військ. З району населеного пункту Уразово Бєлгородської області на територію України переміщують підрозділи зі складу Східного військового округу. Противник блокує окремі віддалені населені пункти Харківської області, здійснює систематичні обстріли високої інтенсивності, у тому числі із застосуванням реактивних систем залпового вогню, по районах зосередження українських військ. Також ворог вів наступ у напрямку населеного пункту Нова Дмитрівка, успіху не мав.

У Білорусі зараз залишаються підрозділи збройних сил рф у складі до восьми пускових установок оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер-М» та до шести літаків різних модифікацій, що можуть залучатись до нанесення авіаційних та ракетних ударів по території України. Окремі підрозділи збройних сил рф продовжують прикривати українсько-російського кордон в Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Поблизу пунктів перетину кордону проведено інженерне обладнання позицій.

У населеному пункті Клинці Брянської області підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу проводять бойове злагодження з метою подальшої участі у бойових діях на території України.

У Генштабі також повідомляють, що противник продовжує нести суттєві втрати у особовому складі та техніці. У психіатричній лікарні населеного пункту Малотокмацький Ростовської області, що частково передана в користування збройним силам рф, перебуває до 800 поранених та до 200 тіл загиблих російських військовослужбовців.

Нагадаємо, що лише 11% українців станом на квітень 2022 року ностальгують за розпадом СРСР, що є найнижчим показником за всю історію спостережень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!