Українські дослідники Антарктиди стали авторами розділу «Енциклопедії світових біомів»

2895 0
Над тритомною енциклопедією працювали провідні науковці з усього світу.
фото: УП. Життя

фото: УП. Життя

Іван Парнікоза та Ірина Козерецька – учені Національного антарктичного наукового центру – стали авторами розділу тритомної «Енциклопедії світових біомів», над якою працюють провідні науковці світу. Про це повідомляє НАНЦ.

Енциклопедія вийде друком у червні 2020 року у науковому видавництві «Elsevier», заснованому майже 140 років тому у Нідерландах. Це тритомник на 2600 сторінок, у якому зібрана інформація про всі екосистеми найвищого рангу – біоми – на планеті Земля.

Читайте також: Українські полярники знайшли в Антарктиді льодовикову печеру. Фото

Іван Парнікоза та Ірина Козерецька розповідають про суходільні екосистеми Антарктиди.

«Розділ про кожен з біомів писали найбільш знані фахівці, чиї дослідження є незаперечно авторитетними. Ми пишаємося, що з усієї світової наукової спільноти саме вченим НАНЦ видавці довірили опис Антарктичних суходільних біомів. Саме їхня стаття надалі буде першоджерелом інформації, з якого починатимуть свої пошуки полярні екологи з будь-якої країни. І це є найкращим визнанням того, що наша наука не «пасе задніх», а на рівних бере участь у глобальному процесі пізнання природи нашої планети», – каже керівник НАНЦ Євген Дикий.

Зі статтею Івана Парнікози та Ірини Козерецької – «Антарктичні наземні біоми: найбідніші, найекстремальніші та найчутливіші на Планеті» – можна ознайомитись за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!