Українські футболісти можуть потрапити в збірну року за версією УЄФА. Як проголосувати?

2219 0
На офіційному сайті УЄФА розпочалося голосування, де читачам пропонується визначити символічну збірну з 11 футболістів, які виступали в єврокубках в 2015 році. Серед запропонованих гравців двоє українців – воротар Денис Бойко та півзахисник Євген Коноплянка.
Фото: uefa.com

Фото: uefa.com

Визначитись зі своєю «командою року» можна на офіційному сайті організації. Там буде запропоновано обрати тактичну схему, після чого можна обрати гравця на кожну з позицій.

Читайте також: Топ-7 футбольних матчів у Львові в листопаді

Щодо Дениса Бойка, зараз він виступає у складі дніпропетровського «Дніпра», з яким в минулому сезоні дійшов до фіналу ліги Європи, де українська команда поступилась іспанській «Севільї» 2:3. Саме це відзначають і на офіційному сайті УЄФА. А також те, що гравець зіграв всі 19 матчів, які «Дніпро» провів у єврокубках, а також те, що всі чотири домашні матчі раунду плей-офф воротар провів «на сухо», не пропустивши в цьому матчі жодного гола.

Читайте також: Фото дня: як у Львові мадридський «Реал» в аеропорті зустрічали

Суперниками українця в номінації «воротар» є Джанлуїджі Буффон («Ювентус», Італія), Мануель Нойер («Баварія», Німеччина) та Джо Харт («Манчестер Сіті», Англія). За даними сайту за останні 24 4% тих осіб, які проголосували, віддавали перевагу Денису Бойко над іншими воротарями.

Читайте також: Жіноча футзальна збірна України зіграє два матчі у Львові

Ще одним представником України в цьому списку є півзахисник Євген Коноплянка. Він, як і Денис Бойко, в минулому сезоні виступав за «Дніпро», та цього літа перебрався до «Севільї». Серед його заслуг сайт УЄФА відзначає те, що гравець був включений до символічної збірної Ліги Європи за підсумками попереднього сезону, і що саме його гол допоміг пройти голландський «Аякс». А також його результативність в цьому сезоні.

Читайте також: Сьогодні у Львові грають «Шахтар» і «Реал Мадрид»: як курсуватиме транспорт. Схеми

На відміну від воротарів, кількість конкурентів у Євгена значно більше. Це бельгійці Кевін де Брюйне («Манчестер Сіті», Англія) та Еден Азар («Челсі», Англія), турок Хакан Чалханоглу («Баєр», Німеччина), італійці Клаудіо Маркізіо («Ювентус», Італія) та Марко Верратті (ПСЖ, Франція), іспанець Андрес Іньєста («Барселона», Іспанія), колумбієць Хамес Родрігес («Реал», Іспанія), француз Поль Погба («Ювентус», Італія), поляк Гжегож Крихов’як («Севілья», Іспанія), хорват Іван Ракітіч («Барселона», Іспанія) та чилієць Артуро Відаль («Баварія», Німеччина). Та на відміну від воротарів, кількість півзахисників на полі може бути від трьох до п’яти (в залежності від обраної перед тим схеми). Поки що 8% тих, хто проголосували, обрали Євгена Коноплянку для своїй схеми. Загалом ж проголосувало понад 3 млн. осіб.

Підготував Ігор Cаджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!