Українські художники створили листівки до Святого Миколая. Фото

7640 0
Відомі українські художники Маша Рева, Алевтина Кахідзе, Олексій Сай, Катерина Бучацька, Юлія Бєляєва та Леся Хоменко представили свій образ свята Святого Миколая у благодійному проекті #добрапоштівка. Кожен із митців намалював святкову листівку.
фото: life.pravda.com.ua

фото: life.pravda.com.ua

Як йдеться у повідомленні організаторів акції, всі кошти від продажу листівок будуть використані на потреби п'яти дитячих будинків, серед яких: «Оберіг» у селі Ємчиха, «Пролісок» у с. Вовчків, «Чебурашка» в смт. Рокитне, «Світанок» в с. Красилівка, а також дитячий будинок сімейного типу ім. Міщенко.

Робота Юлії Бєляєвої

«Святий Миколай – справжній. У нього навіть є аккаунт в Instagram. Кожен з нас може ненадовго стати Святим Миколаєм, подарувавши цю листівку другові або написавши теплі слова сироті. Дитина, отримавши листівку, відчує, що він – не самотній у цьому світі, що у нього є Янгол», – каже художниця Юлія Бєляєва.

Катерина Бучацька звернулася до релігійної сторони свята і зобразила на своїй картині фрагмент розпису Боянської церкви Св. Миколая у с. Боян (початок будівництва - X століття).

Робота Катерини Бучацької

Маша Рева представила образ Святого Миколая, що летить з мішком подарунків над містом. А Олексій Сай прокоментував свою роботу так: «Я хотів би зрівняти в правах всіх дітей. А також дати зрозуміти дітям і дорослим: можливо, Бог - є, а, можливо, його і немає – рішення за кожним. Свято – для всіх!».

Робота Марії Реви

Робота Олексія Сай

Робота Лесі Хоменко

Робота Алектини Кахідзе

Джерело: life.pravda.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!