Українські історики створили сайт для спростування російської пропаганди

3000 0
Українські історики створили сайт для людей, які шукають надійне джерело для отримання компетентної історичної інформації, щоб сформувати свою позицію і мати можливість її обґрунтувати. На проекті «ЛІКБЕЗ» спростували вже понад 50 негативних стереотипів та очевидних перекручень щодо української історії, йдеться у повідомленні розробників сайту.

Як розповів Кирило Галушко, більшість міфів російської пропаганди крутяться кругом таких основних тем: що Крим і «Новоросія» – автентичні російські території; що Україна – це штучне утворення, яке не має історії до 1991 року; що територія України – це подарунки або царів, або більшовицьких вождів; що українці – народ-зрадник, який під час Другої світової війни був нацистськими колаборантами, і не вніс жодного внеску у перемогу над Гітлером, пише Українська правда.

На сайті «ЛІКБЕЗ» можна знайти прості роз’яснення щодо найпоширеніших перекручень української історії. А для тих, хто хоче дізнатися більше – дано посилання на джерела.

Над проектом працює близько 20 істориків з Інституту історії України НАНУ, Українського інституту національної пам’яті, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Наукового гуманітарного товариства, Інституту української археографії, Всесвітньої асоціації україністів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!