Українські медики видаватимуть електронні лікарняні листи

2327 1
На думку чиновників, це нововведення дасть змогу уникнути корупційної складової і махінацій.
Фото: tribuna.pl.ua

Фото: tribuna.pl.ua

В Україні з літа запрацює електронний реєстр лікарняних листів. Про це повідомляє finance.ua із посиланням на прес-службу Фонду соціального страхування України. 

«На сьогоднішній день розроблена концепція проекту, реєстр буде запускатися не раніше середини літа. Згідно з наявною інформацією, лікар буде відкривати лікарняний лист пацієнту з будь-якого електронного пристрою. Ідентифікація користувача відбуватиметься аналогічно ідентифікації особистості в "Приват-24"», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У нас діти не плачуть. Як у Львові малюкам роблять складні операції

До реєстру залучать співробітників медичних установ, роботодавців, застрахованих осіб та представників фондів. Передбачається, що таке нововведення дасть змогу уникнути корупційних махінацій. 

У реєстрі зазначатимуть дату і час відкриття документа, інформацію про лікаря та заклад охорони здоров’я, діагноз. Лікар візуватиме документ електронним підписом, після чого лист розсилатимуть пацієнту, його роботодавцю, співробітникам Фонду.

 



Читайте також:
8 Лютого, 2018 04:26
Олена Хороша новина. Цікаво одне, як вони до літа забезпечать хоча б райони комп"ютерною технікою.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!