Українські миротворці повернулися з Ліберії до Львова

2017 0
56-й вертолітний загін завершив 14-річну миротворчу місію в африканській країні.
Фото: Вадим Бакай

Фото: Вадим Бакай

Пізно увечері 9 лютого, до Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького літаком з Ліберії прибули близько 80 українських миротворців зі складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України.

Як інформує регіональний медіа-центр Міноборони, під час урочистого шикування у залі аеропорту начальник армійської авіації командування Сухопутних військ Збройних Сил полковник Ігор Яременко привітав українських миротворців із поверненням на додому та успішним завершенням місії.

Авіаторам вручили відзнаки Міністерства оборони України, командування Сухопутних військ та цінні подарунки. Після завершення урочистостей військовослужбовці вирушили до місця проведення карантинних. Весь особовий склад упродовж тижня пройде медичне обстеження.

Український контингент виконував завдання Місії ООН в Республіці Ліберія виконував починаючи з 2004 року. Загальна чисельність особового складу загону була близько 300 чоловік. На озброєнні контингенту перебували 8 вертольотів Мі-8 та 3 вертольоти мі-24. Останніми роками чисельність особового складу та авіаційної техніки загону зменшувалась.

У Ліберії українські миротворці виконували завдання з авіаційної підтримки наземних військ Місії ООН, патрулювання та охорони кордонів Ліберії із сусідніми державами, перевезення вантажів, доставки у віддалені та важкодоступні куточки країни продовольства та ліків, евакуації хворих, брали участь у пошуково-рятувальних операціях тощо. Загалом за весь час Місії ООН в Ліберії у складі загону завдання виконували понад 5000 українських військовослужбовців. Льотний склад провів у ліберійському небі понад 60 тис. годин, перевезено близько 250 тис. пасажирів та понад 6,5 тис. тонн майна.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!