Українські новонароджені отримуватимуть безкоштовні пакунки малюка

6195 0
У пакунку, який видаватимуть у пологовому будинку, будуть пелюшки, підгузники, одяг, дитяча косметика, іграшки, спеціальний матрац та два види ковдр.
Фото: inlviv.in.ua

Фото: inlviv.in.ua

З 1 вересня українкам під час народження дітей видаватимуть безкоштовні «пакунки малюка». Про це під час засідання Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, - передає Українська правда.

«У світі називають "бейбі-бокс", у нас це буде "пакунок малюка". Він буде додатково до грошових виплат при народженні дитини. Це і превенція ранньої дитячої смертності, і попередження бідності», — зазначила заступниця міністра соціальної політики Олександра Чуркіна. 

За її словами, у пакунку будуть пелюшки, підгузники, одяг на перші декілька місяців та дитяча косметика. Крім цього, у бейбі-боксі мають бути іграшки, спеціальний матрац та два види ковдр.

Приблизна вартість пакунку становитиме 5 тисяч гривень, які не будуть входити у соціальні виплати при народженні дитини. Його видаватимуть у пологовому будинку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!