Українські пілоти створили ініціативу «Купи мені бойовий літак». Як долучитися

9182 0
У межах цієї кампанії кожен може стати інвестором у придбанні бойових літаків для повітряних сил ЗСУ.
фото: proslav.info

фото: proslav.info

Українські пілоти почали ініціативу під назвою «Купи мені бойовий літак» («BUYMEAFIGHTERJET»). У межах цієї кампанії кожен може стати інвестором у придбанні бойових літаків для Повітряних сил ЗСУ. Про це сьогодні, 20 квітня, під час брифінгу повідомив один із ініціаторів проєкту та співзасновник бренду Aviatsiya Halychyny Юрій Назарук.

«Коли ми побачили ініціативу льотного складу, не могли залишитися байдужими. Водночас бойові пілоти, які виступили з такою ініціативою, не можуть займатися пошуком і купівлею таких літаків, тому ми створили благодійний фонд», – каже він.

Новостворений фонд, за його словами, дає змогу знайти потрібні літаки, зібрати кошти на різні рахунки і після цього придбати їх. Ключовим моментом, додає Юрій Назарук, є те, що кожному охочому дають можливість стати інвесторами, чого до цього не було. Надалі фонд працюватиме для забезпечення потреб Повітряних сил ЗСУ під час та після війни.

Читайте також: Велика Британія, США й Канада планують надати Україні важке озброєння

«Наше Міністерство оборони робить все, щоби отримати літаки від країн-партнерів, але за тим стоїть велика політика: хтось боїться, хтось сумнівається. А ми даємо можливість приватним інвесторам зробити це на людському рвані – купити цей літак і передати його чи декілька на баланс повітряних сил України», – додає він.

Як уточнив один із пілотів, який виступив під час прямого включення, Збройним Силам України потрібні новітні та модернізовані літаки. Він додає, що українські сили впораються та зможуть їх опанувати. Підтримати ініціативу можна за посиланням. Також тут є можливість дізнатися більше про те, які саме літаки потрібні, а також перевірити прозорість збору коштів.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!