В Україні уряд зобов'язав посадовців користуватись електронними скриньками на gov.ua

2904 0
Посадові особи міністерств, центральних органів виконавчої влади, держадміністрацій для здійснення службового листування повинні використовувати виключно електронні поштові скриньки, розміщені на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або .УКР.
Фото: blog.ukrnames.com

Фото: blog.ukrnames.com

Таку вказівку містить постанова Кабміну від 21 жовтня 2015 р. № 851, якою, зокрема, затверджено вимоги до доменних імен державних органів в українському сегменті Інтернету.

Кабмін розпорядився, що міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають забезпечити приведення власних доменних імен у відповідність із цією постановою. Органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання державного та комунального секторів економіки це лише рекомендовано.

Органи виконавчої влади, інші держоргани згідно з постановою реєструють доменні імена для забезпечення представлення в Інтернеті своїх офіційних веб-сайтів, надання доступу через Інтернет до електронних реєстрів, баз даних та інших електронних інформаційних ресурсів, використання і обміну повідомленнями електронної пошти.

Програмно-технічні засоби, на яких розміщуються державні електронні інформаційні ресурси, для яких здійснюється реєстрація доменного імені, повинні розташовуватися на території України.

Нагадаємо, що цього тижня Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка доручив звільнити зі займаної посади працівника департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА, який в офіційному листуванні використав електронну адресу російського поштового сервера «mail.ru».

За даними Закон і Бізнес, Урядовий портал

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!