Українські вчені показали результати досліджень ймовірної вакцини від Covid-19

1722 0
У МОЗ пообіцяли всіляко сприяти наступним крокам у проходженні всіх інших фаз.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Українські вчені на нараді з президентом Зеленським сьогодні, 20 жовтня, показали результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу Covid-19 у культурі інфікованих клітин людини. Ймовірну вакцину створюють на основі унікального підходу.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Один із розробників – міжнародний експерт у галузі охорони здоров’я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов – відзначив, що нинішня розробка дає змогу припустити, що майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в свою чергу пообіцяв всіляко сприяти подальшим крокам у проходженні всіх наступних фаз.

Нагадаємо, що, за словами головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, вакцина від Covid-19, розроблена китайською компанією, орієнтовно коштуватиме 1000 гривень. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!