Українські війська стримують атаки ворога на Сході

1568 0
Українські військовослужбовці проводять оборонну операцію, на окремих напрямках йдуть у контратаку
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські бійці продовжують проводити оборонну операцію на східному, південно-східному та північно-східному напрямках. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Зокрема, йдеться про недопущення наступу ворога на напрямках населених пунктів Слов’янськ та Барвінкове, взяття населених пунктів Кам’янка і Топольське, створення умов для покращення тактичної ситуації в районі міста Чугуїв, також стримування нападів ворога у районах Рубіжного, Лисичанська, Попасної та недопущення обходу основних сил угруповання.

Читайте також: Геноцид у Маріуполі. Через наступ росіян загинули вже 5000 мешканців 

За добу на Донецькому та Луганському напрямках українські військовослужбовці успішно відбили 7 ворожих атак та завдали втрат окупантам – знищили 12 танків, 0 БМП та 3 одиниці автомобільної техніки. Пдрозділи протиповітряної оборони збили у небі над Донбасом один ворожий літак та два безпілотники росіян.

У Генштабі додають, що Сили оборони ЗСУ продовжують утримувати кругову оборону Маріуполя, також боронять і стримують просування противника в районі Чернігова.

З метою поліпшення оперативної ситуації та утримання зовнішньої лінії оборони група, що захищає Київ, продовжує бойові дії та контролює ситуацію в селищах Мотижин, Лісне, Капітанівка та Дмитрівка.

Читайте також: Українські військові звільнили Ірпінь

Також українські сили надалі ведуть оборонну операцію в інших визначених районах, проводять стабілізаційну операцію, виконують завдання тероборони та здійснюють контратаки на окремих напрямках.

У Генштабі зауважують, що окупанти ослаблені та дезорієнтовані, значна частина військ частина відрізана від логістичного забезпечення й основних сил. Зниження бойового потенціалу окупанти намагаються компенсувати невибірковим вогнем артилерії та нанесенням ракетно-бомбових ударів, знищуючи таким чином інфраструктуру українських міст.

Нагадаємо, станом на 28 березня втрати росіян від початку вторгнення становлять приблизно 17 тисяч содатів. Також ворог втратив 586 танків та 123 літаки. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!