Українські військові відбили Київську ГЕС, Херсон та Харків

1642 0
Усе знаходиться під контролем українських збройних сил
Фото: stopcor.org

Фото: stopcor.org

Збройні сили України відбили Київську ГЕС у російських окупантів, вона знову працює, зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Українські збройні сили під час тривалих боїв цієї ночі відбили Київську ГЕС у російських окупантів. Станція повністю під контролем. Технічний персонал залишив сховища й приступив до роботи», – зазначив Герман Галущенко.

Читайте також: Російські війська понесли великі втрати – 3,5 тис. Військових загинули, майже 200 у полоні

Раніше Міненерго повідомляло, що Київська ГЕС знаходиться під контролем українських збройних сил, але не працює, бо персонал перебуває у сховищі. Внаслідок бойових дій було пошкоджено низку повітряних ліній та підстанцій і відключено від енергомережі близько ста населених пунктів по Україні.

Продовжують утримувати контроль українські захисники над Херсоном. Над містом майорить український прапор, пише на своїй сторінці у Фейсбуці міста Ігор Колихаєв.

«Над Херсоном український прапор! Місто працює та живе. О 6:30 на лінії вийшли перші тролейбуси. Встигаємо трохи навіть прибирати місто. Будемо жити!», – написав мер Херсона.

За його словами, зараз вирішується питання з продуктами та хлібом. Водопостачання у місті відбувається у звичайному режимі, а інформацію про «воду по годинах» назвав фейком. Усі аварії намагаються усувати оперативно.

Дала відсіч російському ворогу й Харківщина. За словами голови Харківської ОДА Олега Синєгубова, учора окупаційні війська продовжували бойові дії з напрямку Дергачів, Циркунів та з Чугуївського напрямку. Були спроби прорвати оборону з боку Високого. Але наші воїни героїчно відстоюють кордони міста Харків та перекривають всі напрямки.

Читайте також: Як відрізнити українську техніку від техніки російських окупантів

«Учора були випадки прориву оборони. Кілька ворожих танків зайшли у місто, після чого були знищені і контроль було відновлено нашими військами. Після серйозного опору наших героїв ворог, почав ганебно цілити з артилерії по соціальній інфраструктурі, снаряди влучили у центр крові на Олексіївці та дитячу обласну лікарню. Пошкоджено житлові будинки на Салтівці та ХТЗ. Були намагання знищити військові об’єкти в центрі міста. На жаль, є постраждалі. За вчора ворог зазнав дуже великих втрат. Більше ста одиниць ворожої броньованої техніки та сотні вбитих ворогів», – зазначив Олег Синєгубов.

За його словами, вночі працювали диверсійно розвідувальні групи ворога, які хотіли завербувати цивільне населення, визначити цілі та закладки електронні мітки для ворожої артилерії.

Нагадаємо, що близько опівночі, 25 лютого, Повітряні сили Збройних сил України збили дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик. За час вторгнення в Україну Росія втратила щонайменше 3,5 тисячі військових вбитими, ще майже 200 потрапили у полон.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!