Українські військові за минулу добу звільнили понад 20 населених пунктів, – Генштаб

905 0
Окупанти кидають свої позиції та тікають з Харківщини, також російські військові з родинами залишили Сватове на Луганщині.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу, 11 вересня, Сили оборони витіснили ворога з понад 20 населених пунктів. Здійснюється взяття їх під повний контроль та проводяться стабілізаційні заходи. Українські військові продовжують звільняти населені пункти від російських окупантів на Харківщині та Донеччині. Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.  

Зазначається, що під час відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або ж на територію рф. За минулу добу окупанти вивезли награбоване у місцевих жителів майно та транспортні засоби з Великого Бурлука та Дворічної Харківської області. На Луганщині військові країни-агресора з родинами залишили місто Сватове, там перебувають тільки військовослужбовці так званої «народної міліції» з числа місцевих жителів.

Читайте також: «Росія має капітулювати». Глава МЗС Литви закликав передати Україні сучасне озброєння

У Генштабі наголошують, що зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій Україні. Упродовж минулої доби ворог завдав 18 ракетних та 39 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території країни. Постраждали понад 30 населених пунктів, зокрема, Краматорськ, Костянтинівка, Дніпро, Павлоград, Великомихайлівка.

Росіяни здійснили черговий терористичний актзавдали ракетного удару по Харківській ТЕЦ, об’єкту критичної інфраструктури міста. У результаті було частково знеструмлено декілька областей.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли військової та цивільної інфраструктури із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема:

  • на Сіверському напрямку – біля Кіндратівки Сумської області;
  • на Харківському напрямку – населених пунктів Костянтинівка, Уди;
  • на Слов’янському напрямку обстрілів не зафіксовано;
  • на Краматорському напрямку – у районах населених пунктів Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Крива Лука, Верхньокам’янське та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве;
  • на Авдіївському напрямку обстрілів зазнали Карлівка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – вогнева активність у районах Пречистівки, Великих Новосілок, Богоявленки, Нескучного та Микільського;
  • на Запорізькому напрямку – біля Новосілки, Времівки, Новополя, Новоандріївки, Полтавки, Гуляйполя та Залізничного;
  • на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововознесенське, Біла Криниця, Осокорівка, Велике Артакове, Сухий Ставок, Костромка, Партизанське, Безіменне, Благодатівка, Іванівка, Зарічне, Білогірка та Мирне.

 

Читайте також: Росіяни визнали втечу з Харківської області

или оборони відбили атаки російських війсбк неподалік Майорська та Красногорівки. У районах Миколаївки Другої та Зайцевого бої тривають.

Авіація Сил оборони завдала 8 ударів, у результаті уражено взводний опорний пункт, 6 районів зосередження живої сили і військової техніки противника, а також один зенітний ракетний комплекс.

ЗСУ знищили один БПЛА типу «Орлан-10», збили одну керовану ракету Х-59, 4 керовані ракети морського базування типу «Калібр» та п’ять керованих ракет повітряного базування типу Х-101. Втрати ворога в живій силі уточнюються.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!