Українські водійські права визнали дійсними в Італії

5138 0
У Римі підписали міжурядову угоду згідно із якою українські посвідчення водія відтепер визнаються в Італії. Про це повідомив президент Петро Порошенко, який перебуває з дводенним візитом в Італії.
фото: news.chortkiv.net.ua

фото: news.chortkiv.net.ua

«Ми просуваємося в тому, щоб захищати права українців у Європі. Підписано міжурядову угоду і українські посвідчення водія визнаються в Італії», – написав Порошенко у Twitter.

Згідно з італійськими законами, раніше управління автомобілем з іноземним водійським посвідченням для тих, хто постійно проживає на території країни, було можливо, але лише протягом 1 року після отримання виду на проживання.

Читайте також: В Україні скасували ДАІ та МРЕВ: як водіям реєструвати авто

Потім необхідно було здавати екзамени і отримувати водійське посвідчення Італії.

Як відомо, українці в Італії є однією з найбільших діаспор. За офіційними даними, в країні проживає близько 300 тисяч українців.

Джерело: Українська правда.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!